Sverige
18 februari 10:36

Hästägare tar med sadlar hem för att undvika stölder

VarningEfter flera sadelstölder har polisen gått ut och varnat hästägare i Finspång för fler inbrott - något som har fått många att ta med sig sina sadlar hem från stallet.

Hästägare tar med sadlar hem för att undvika stölder
Många hästägare har valt att ta med sina sadlar hem när de lämnar stallet. Foto:iStock

Varningarna har spridits via sociala medier, efter att stall i närheten av Finspång haft inbrott och blivit av med sadlar. Elisabeth Svedemark är ridskolechef på Ryttarkamraterna Finspång, där man än så länge klarat sig från ovälkommet besök. Hon berättar för Norrköpings Tidningar att man ändå är vaksam och håller uppsikt, och i det närliggande privatstallet har hästägarna agerat.

– Många väljer att ta med sina sadlar hem, speciellt när det varnas för den här typen av stölder. Oftast har privatryttare dyrare sadlar än ridskolehästar. Sadlarna kan ha ett värde på upp till 40 000 kronor, medan ridskolesadlarna värderas till mellan 5 000 och 10 000 kronor, säger hon till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden