Sverige
4 juli 2019 11:55

Hästar avlivade efter vanskötsel

VanvårdEfter att länsstyrelsen fått in en anmälan om att en häst setts ligga ner i en hage under sex dygn, gjordes på tisdagen ett besök på gården. Där möttes djurskyddskontrollanterna av en fruktansvärd syn.

Hästar avlivade efter vanskötsel
Tre hästar var i så dåligt skick att de fick avlivas direkt. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Tre hästar var i mycket dåligt skick med långt framskriden och obehandlad fång, och efter att veterinär kallats till gården togs omgående beslut om avlivning.
– En av hästarna var döende och de andra två var i behov av så pass intensiv veterinärvård och lång rehabilitering att de inte ansågs vara kandidater till omplacering, säger Henrietta Schönenstern, enhetschef för landsbygdsutveckling och vilt på länsstyrelsen i Södermanland, till Södermanlands Nyheter.

Polis på plats

Vid besöket på gården fick polis tillkallas, då hästägaren inte var överens med länsstyrelsen om att omhänderta och avliva hästarna. Länsstyrelsen kan besluta om att omedelbart omhänderta djur, om det bedöms vara nödvändigt ur djurskyddssynpunkt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden