Världen
11 juni 15:03

Hästar döda i stallbrand

BrandMinst 44 hästar dog och en person skadades allvarligt i samband med en stallbrand i Ohio, USA.

Hästar döda i stallbrand
Bilden är tagen ur ett annat sammanhang. Foto: Räddningstjänsten/NAN

Flera utländska medier rapporterar om den stallbrand som utbröt i lördags den 8 juni utanför Ohio i USA. Enligt ABC News ska det stora stallet Belle Center haft utrymme för runt 85 hästar, varav minst 44 dog i branden. Hästarna tillhörde Brant Performance Horses och Priest Performance Horses.

Det var vid lunchtid i lördags som branden upptäcktes av en person som jobbade i stallet. Den anställde såg rök och skrek till sina kollegor att det brann. Elden ska sedan ha spridit sig snabbt.

En av de anställda sprang sedan in i stallet och försökte rädda flera av hästarna. Mannen överlevde men skadades allvarligt då han fick andra- och tredje gradens brännskador och har sedan dess vårdats på sjukhus.

Det tog cirka 12 timmar för brandkåren att släcka elden helt och hållet. Det är fortfarande oklart varför branden startade.

Flera insamlingar har startats för att stötta och hjälpa hästägarna som drabbades av branden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden