Sverige
26 januari 2021 12:22

Hästfilmen ”A Legacy of Horses” vann guldbagge

PrisadDokumentärfilmen A Legacy of Horses vann på måndagskvällen pris för Bästa Kortfilm på Guldbaggegalan. Filmen handlar om "faderskap, arv och manlighet bland hästar, hav och höghus" - här kan du se trailern.

Hästfilmen ”A Legacy of Horses” vann guldbagge
Filmen "A Legacy of Horses" vann pris för Bästa Kortfilm på Guldbaggegalan. Foto: Systerskaparna AB

Bakom den 16 minuter långa filmen A Legacy of Horses finns producenterna Annika Karlsson och Jessica Karlsson, som står för manus och regi. Filmen hade premiär i oktober 2020, men visades även på Stockholms filmfestival 2019. På måndagens Guldbaggegala vann den priset för Bästa Kortfilm.

Filmen beskrivs med följande ord på Guldbaggegalans sida:
”År 1996 red John stolt barbacka på sin häst bland de gråa höghusen i Ballymun – förorten till Dublin som är känd för sin starka hästkultur. 20 år senare ska hästarvet, som han själv fick av sin far, överföras till sonen Daragh som snart ska fylla 16 år. En dokumentärfilm om faderskap, arv och manlighet bland hästar, hav och höghus.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden