Sverige
12 februari 06:29

Hästföretagare prisad vid gala för entreprenörer

UtmärkelsePengarna från en hästförsäljning lade grunden till Madelene Törnbloms företag som säljer sportiga ridkläder. Nu har hon prisats vid galan EY Entrepreneur of The Year.

Hästföretagare prisad vid gala för entreprenörer
Madelene Törnblom vann entreprenörspriset Årets kvinnliga stjärnskott. Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Uppsalaföretagaren Madelene Törnblom som driver Maya Delorez AB, tog emot utmärkelsen Årets kvinnliga stjärnskott vid Sverigefinalen av EY Entrepreneur Of The Year i Stockholm tidigare i veckan.

Det var den 27:e upplagan av entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Madelene Törnblom var en av sex entreprenörer som tävlade om utmärkelsen i kategorin som hon vann. Detta berättas i ett pressmeddelande. 

För att starta företaget Maya Delorez använde Madelene Törnblom vinsten från en hästförsäljning. Företaget säljer ridkläder i sportiga material och det är Madelene Törnblom själv som designar och utvecklar produkterna.

Internationellt etablerat

Hennes ambition redan från start var att bolaget skulle bli ett internationellt etablerat varumärke och nu efter fyra år omsätter företaget närmare 100 miljoner kronor och har kunder i mer än 80 länder.

Stort fokus läggs på att bygga en community runt varumärket och till detta används sociala medier flitigt.

Jury utsåg vinnare

Det var en jury som utsåg vinnaren med följande motivering: Med ett minimalt startkapital och maximalt fokus på målgrupp har Madelene Törnblom byggt en riktig tillväxtraket. Hon har övervunnit såväl ekonomiska som traditionsbundna hinder och skapat ett väletablerat, internationellt varumärke. Siktet är inställt på fortsatt expansion och världsmarknaden är enorm. Madelene Törnblom har – både bokstavligt och bildligt talat – skapat något i hästväg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden