Sverige
9 maj 2019 14:25

Hästkött i korv innehöll otillåtet läkemedel

SlakteriEtt parti charkprodukter från ett företag i Dalarna har återkallats. Detta efter att hästköttet som ingår i produkterna innehåller otillåtet läkemedel.

Hästkött i korv innehöll otillåtet läkemedel
En del av det aktuella hästköttet har använts till korv. Foto: IStock/tania_wild

Det är företaget Gustafskorv som berättar om återkallandet i ett pressmeddelande på sin webbplats.

Livsmedelsverket har hittat spår av ett otillåtet läkemedel i en hästkropp vid inspektion hos ett slakteri som är underleverantör till Gustafskorvs huvudleverantör av hästkött.

Alla leveranser av produkter till grossister och butiker där den aktuella hästkroppen kan ingå har nu återkallats. Det handlar totalt om ungefär 8 ton rökt, skivat hästkött och korv.

Enligt Dalarnas Tidningar ska det handla om antiinflammatoriskt medel och hästen ska ha slaktats i Skåne och styckats i Stockholm.

Enligt företagets hemsida återkallas alla produkter med nummer 3755, rökt hästkött. samt nummer 3757, 3758 och 3759 för korven. Produkter med dessa nummer får lämnas tillbaka i butiken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden