Sverige
31 januari 2022 15:55

Hästorganisationer i samarbete för bättre smittskydd

SamarbeteUnder februari lanserar organisationerna i hästnäringens Djurvälfärdskommitté en kampanj för att lyfta vad hästägare kan göra för att skydda sina hästar från smittor.

Hästorganisationer i samarbete för bättre smittskydd
I kampanjen #smittfrittstall vill man uppmärksamma hästägare på hur man kan undvika smitta. Foto: iStock

Med kampanjen #smittfrittstall vill hästnäringens Djurvälfärdskommitté tipsa om alla de små saker som häst- och stallägare kan göra i vardagen för att försöka förhindra att smittor kommer in i stallet. I ett pressmeddelande skriver man att fokus kommer att ligga på enkla åtgärder och budskap som kan göra stor skillnad.

– Vi har valt att lägga kampanjen vid en tid på året då många smittor cirkulerar, just nu tror vi det är viktigt med en påminnelse om försiktighetsåtgärder för att inte sprida smitta, säger Maria Pettersson från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), som projektleder kampanjen, i pressmeddelandet.

Kommittén har tagit fram checklistor för olika aktuella platser och tillfällen, som i stallet eller på en tävlingsplats, som kommer att finnas för nedladdning.

Hästnäringens Djurvälfärdskommitté samordnas av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och är ett nätverk för frågor kring hästens välfärd, smittskydd samt doping och medicinering. I kommittén ingår Brukshästorganisationernas samarbetskommitté, Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Strömsholm, Wången, LRF Häst, Svensk Galopp, Svenska Hästavelsförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, SVA, Swedish Warmblood Association, Western Riders Association of Sweden. Med i kampanjen är även kunskapssajten HästSverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden