Sverige
20 december 2020 06:20

Hästsektorns mäktigaste stiftelse får ny ledning

OrdförandebyteMats Denninger lämnar ordförandeskapet i Hästnäringens Nationella Stiftelse efter 13 år. Hans efterträdare blir Anders Källström. Det beslutades på styrelsens sista möte för året.

Hästsektorns mäktigaste stiftelse får ny ledning
Mats Denninger, tidigare ordförande för ATG, lämnar nu ordförandeskapet i HNS.

Hästnäringens Nationella Stiftelse HNS finansieras genom bidrag från spelet på hästar. Varje år får HNS 55 miljoner kronor från trav- och galoppsporten, enligt ett avtal mellan regeringen och Svensk Travsport och Svensk Galopp.

En stor del av pengarna används till utbildningar inom hästsektorn, men HNS har också ansvar för att utveckla hästnäringens riksanläggningar Strömsholm, Flyinge och Wången.

HNS är dessutom en paraplyorganisation som för fram hästsektorns frågor gentemot myndigheter och politiken.

Under 13 år har Mats Denninger varit styrelseordförande, och under den tiden har bland annat Hästnäringens Representationsråd (HRR) formats, där tolv av landets största hästorganisationer samverkar och har dialog i gemensamma frågor.

– Det har varit en spännande resa och en stor förmån att få ha haft möjligheten och förtroende att i över ett decennium medverka i utvecklingen av svensk hästnäring, säger Mats Denninger i ett pressmeddelande från HNS.

Nya ordföranden Anders Källström var vd och koncernchef för LRF i tio år, men lämnade de uppdragen 2019. Han har också varit ledamot i HNS styrelse tidigare.

− Jag ser fram emot uppdraget och hoppas att vi tillsammans i HNS ska utveckla hästnäringen som en omistlig del i det moderna Sverige, säger Anders Källström i pressmeddelandet från LRF.

LRF och ATG, som Mats Denninger varit ordförande för, är de två stiftarna bakom HNS. Förutom ledamöter från LRF och ATG har Svenska Ridsportförbundet två ordinarie platser och en suppleantplats i styrelsen.
Ordinarie ledamöter är förbundsordförande Ulf Brömster och generalsekreterare Annika Tjernström, medan SvRF:s vice ordförande Helena Carlsson är suppleant.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden