Avelsnyheter
16 november 2017 11:03

Heartbeat 1334 till Zangersheide

UtlånasLövsta Stuteri inleder ett samarbete med Zangersheide. Samarbetet innebär att avelshingsten Heartbeat 1334 stationeras på det belgiska stuteriet under säsongen 2018.

Heartbeat 1334 till Zangersheide
Populäre hingsten Heartbeat lämnar Sverige för en tid. Foto: Magnus Cohlin

Heartbeat 1334 (f 2001 e Heartbreaker-Ramiro Z) var under 2016 den mest använda hingsten i Sverige med 171 ston. 2017 var han den fjärde mest använda hopphingsten med 125 ston. Nu lämnar alltså den populäre hingsten Sverige och sin ägare Lövsta Stuteri en tid. I ett pressmeddelande berättar Lövsta Stuteri att det har varit stor efterfrågan internationellt på hingsten.
– Det blir spännande att se vad Heartbeat kan tillföra på ett internationellt stomaterial, samtidigt som det känns skönt att veta att han kommer tillbaka till Sverige, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri.

Heartbeat har varit en topprankad fadershingst de senaste åren och 2016 utnämnde SWB honom till årets utmanarhingst för sin lovande start i avelskarriären och för sina talangfulla avkommor. 2017 gick flera av hingstens framgångsrika avkommor under både UVM i hoppning och Breeders Trophy. På de internationella arenorna har han redan gjort sig ett namn som fadershingst bland annat genom Main Road riden av Shane Sweetnam.

Heartbeat kommer att finnas tillgänglig via TAI och FAI i Sverige under 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden