Sverige
4 december 2019 06:00

Hedersplakett till Ingvar Fredricson

HyllningUnder Sweden International Horse Show fick Ingvar Fredricson ta emot ett hederstecken från Svenska Ridsportförbundet.

Hedersplakett till Ingvar Fredricson
Ingvar Fredricson prisades i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

I helgen delade Svenska Ridsportförbundet ut sin hedersplakett i guld till Ingvar Fredricson, för hans insatser för hästar, avel och ridsport under åren.

Ridsportförbundet skriver att ”en av dem som varit med att lägga grunden för att svensk ridsport nått nuvarande höga nivå är Ingvar Fredricson”.

Ingvar Fredricson är veterinärprofessor och tidigare chef för Flyinge. Han har varit pensionär i närmare 20 år, men är fortfarande engagerad i hästvärlden, bland annat med sin bok om Flyinge – ”Flyinge – hippologi från medeltid till nutid”.

1965 startade Ingvar Fredricson ett stort forskningsprojekt på rörelsemekanik hos hästar, en forskning som bland annat ledde fram till att dagens travbanor har doserade kurvor. Fredricson hade även en stor roll när Flyinge växte till att bli en riksanläggning med avel, uppfödning, utbildning och veterinärmedicin under 1980-talet.

Läs mer om Ingvar Fredricson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden