Dressyr
5 juni 2021 14:35
Ridsportplus

Hela havet stormar i Tokyos startfält

Tokyo 2021Patrik Kittels fru Lyndal Oatley kommer inte att starta OS, Norges enda OS-kandidat drar sig ur och Danmarks korta lista är klar. Det är bara några OS-relaterade nyheter för dressyren där startfältet börjar likna hela havet stormar. Några länder med lag har nu också presenterat sina korta listor.

Hela havet stormar i Tokyos startfält
Cathrine Dufour är på väg mot sitt andra OS. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den 21 juni är sista dagen att nominera deltagare till OS i dressyr men redan nu har flera deltagare lämnat återbud. Detta har öppnat upp för nya OS-kandidater.

Norges individuellt kvalade Ellen Birgitte Farbrot/Red Rebel har enligt Eurodressage tackat nej till OS på grund av att pandemin har hindrat ekipagets förberedelser.

Den platsen går i stället till Italien som har flera tänkbara ekipage, bland annat Tatiana Miloserdova/Florento Fortuna, Francesco Zaza/Whispering Romance och Valentina Truppa/Ranieri.

Irland hade ett lag kvalat, men då lagankaret Judy Reynolds enligt Horsesport Irland har pensionerat sin stjärna Vancouver K, Kate Dwyer är gravid och tredjeryttaren Anna Merveldts häst inte är fräsch har landet svårt att få ihop ett lag. Om Irland inte får ihop ett lag får de inte heller skicka någon individuell ryttare. En eventuell ledig lagplats erbjuds Luxemburg och om landet inte kan få i hop ett lag kan det bli ytterligare tre individuella platser.

En kvalchans

Individuellt OS-kvalade Melissa Galloway/Don Amour, New Zealand, har tackat nej till Tokyo vilket ger Qabil Ambak, Malaysia, chansen. Men han måste göra ett kompletterande kval för att få starta och för detta finns bara en möjlighet och det är i Frankrike om två veckor. Om detta misslyckas går platsen över till  Singapores Caroline Chew/Tribiani som dock inte har tävlat på hela 2021. Detta berättar Eurodressage.

Danmarks korta lista består av Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera, Cathrine Dufour/ Bohemian eller Vamos Amigos, Charlotte Heering/Bufranco, Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack med Daniel Bachmann Andersen/Carso’ni som reserver. Detta berättar Ridehesten. Samtliga ska delta i ett träningsläger på Blue Hors den 14-15 juni, därefter tas OS-truppen ut.

Lång lista ska bli kort

USA har en speciell uttagningstävling den 8-11 juni där den långa listan ska bli kort. Detta berättare Dressagenews.

Horses berättar om Hollands långa lista som dock numera saknar Emmelie Scholtens vars Desperado N.O.P. har skadat sig.

Enligt Dresspod har även Portugals Daniel Pinto sagt nej till OS.

Australiens Lyndal Oatley, som är gift med svenska dressyrstjärnan Patrik Kittel har berättat på sociala medier att hon inte kommer till start, se nedan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lyndal Oatley (@lyndaloatley)

Kvalade nationer med lag till OS i Tokyo är värdnationen Japan värdnation, Tyskland, USA, Storbritannien, Sverige, Nederländerna, Spanien, Australien, Danmark, Irland, Portugal, Ryssland, Kanada, Frankrike, Österrike.

Individuella platser går till Finland, Norge, Luxemburg, Schweiz, Ukraina, Vitryssland, Sydafrika, Marocko, Nya Zeeland, Korea, Brasilien, Dominikanska republiken, Bermuda, Mexiko, Belgien.

OS i dressyr börjar med hästbesiktning fredagen den 23 juli och avslutad med Grand Prix kür onsdagen den 28 juli.

Totalt får 60 ekipage starta; 15 lag med tre ekipage vardera samt 15 individuella ekipage.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden