Sverige
12 juni 2018 10:58

D’Avicii överlämnad med Tim Berglings föräldrar närvarande

HyllningÖverlämningen av "Hela Sveriges häst" blev en hyllning till artisten Avicii. Tim Berglings föräldrar var på plats när D'Avicii officiellt överlämnades och Dragonmusikkårens spelade Aviciis superhit Hey Brother.

D’Avicii överlämnad med Tim Berglings föräldrar närvarande
Anki Lidén, Klas Bergling och namntävlingens vinnare Sarah Isaksson fanns på plats då D'Avicii överlämnades. Olof Karlander, kanslichef hos Beridna Högvakten, håller i tyglarna. Foto: Rolf Carlberg

I strålande sol framför slottet i samband med högvaktsavlösningen skedde årets hästöverlämning, då flera hästar officiellt anslöt sig till Beridna Högvaktens trupp. Flera av hästarna har skänkts av privatpersoner, ett företag och en stiftelse, berättar Beridna Högvakten.

En av hästarna var ”Hela Sveriges häst” som genom en tävling arrangerad av Föreningen för den Beridna Högvakten fick namnet D’Avicii. D’Avicii föreslogs av 124 personer och närmare 7 000 personer deltog i omröstningen, vilket är nytt rekord.

Överlämningen blev en fin hyllning till Tim Bergling, mer känd som Avicii. Hans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling var på plats, och Dragonmusikkåren spelade Hey Brother som är en av artistens många världshits. ”Det var jättefint”, sa Tims mamma Anki till Expressen efter hyllningen.

D’Avicii (SWB, f 2012, e Black Coffee-Lavirco, uppf Gustaf Johansson) utbildas på Strömsholm och beskrivs på Beridna Högvaktens site som ”en positiv, vänlig och okomplicerad valack som alltid gör sitt bästa och kommer att bli en utmärkt högvaktshäst”.

180611beridnahogvakten4
Pampigt i täten. Foto: Beridna Högvakten
180611beridnahogvakten
Överlämningen skedde vid slottet i samband med högvaktsavlösningen. Foto: Beridna Högvakten
180611 Eridnahogvakten2
D’Avicii tog det lugnt under all pompa och ståt. Närmast intill står Sarah Isaksson, som vann namntävlingen, och intill henne står Tim Berglings pappa Klas. Foto: Beridna Högvakten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden