Sverige
29 maj 2018 15:15

”Hela Sveriges häst” döps till D’Avicii i en hyllning

NamntävlingRekordmånga deltog i omröstningen när Beridna Högvaktens häst skulle döpas. Det resulterade i en hyllning till artisten Tim Bergling, mer känd som Avicii. "Hela Sveriges häst" har fått namnet D´Avicii.

”Hela Sveriges häst” döps till D’Avicii  i en hyllning
"Hela Sveriges häst" döps till D'Avicii i en hyllning till Tim Bergling. Bilden på Tim är från då han vann "The Grand Prize" 2014 i Denniz Pop Awards. Foto: Alex Wessely och Föreningen för Beridna Högvakten.

Det här var tredje året som Föreningen för den Beridna Högvakten bjöd in allmänheten att delta i namngivningen av en de nya hästarna i de beridna paraderna i statsceremonielet.

I år skulle namnet i tävlingen ”Hela Sveriges häst” börja på ”D” och just D´Avicii föreslogs av 124 personer. Närmare 7 000 personer deltog i omröstning och det är nytt rekord.

”Vi är väldigt glada över det stora intresset för namngivningen av en av våra hästar. Det är ytterligare ett uttryck för den betydelse som hästen har i vårt samhälle och intresset att slå vakt om traditionen med hästar i statsceremonielet”, säger föreningens kanslichef Olof Karlander i ett pressmeddelande.

Överlämnas den 9 juni

D´Avicii kommer att överlämnas till Försvarsmakten vid årets hästöverlämning i samband med den beridna vaktavlösningen på Stockholms Slott den 9 juni. Genom lottning blev vinnaren i ”Hela Sveriges häst” Sarah Isaksson från Oskarshamn.

”Jag blev otroligt glad över nyheten att det var ’mitt namn’ som vann tävlingen. Att en av Beridna Högvaktens hästar kommer bära ett namn som jag föreslagit är oerhört hedrande. Jag ser verkligen fram emot att få överlämna Hela Sveriges Häst den 9 juni”, säger Sarah Isaksson i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden