Ponny
3 september 2023 16:19
Ridsportplus

Helgens vinnare i elitserien

DressyrNu har ytterligare två zoner har haft sin årspremiär i ponnyernas elitserie i dressyr. "Det gick över förväntan," säger lagledaren i ett av helgens tre vinnarlag.

Helgens vinnare i elitserien
Lindelundas lagledare Elin Aspnäs framför ryttarna i lördagens segerlag: Angelina Brink, Tilda André Hokfelt Wilma Holmgren, Saga Gyllenglad och Elsa Almqvist. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var Föreningen Lindelunda Sportryttare som var värd för både omgång 1 och 2 i zon Syd under helgen.

  Mitt mål är att vi ska haft elva ekipage med innan serien är slut och det blir lag-SM.

  Elin Aspnäs.

  Tre lag startade båda omgångarna och hemmalaget vann den första. På lördagen red hemmagänget ihop 74,778 procent, mer än 6 procent än tvåan.
  – Det blev väldigt bra för oss, vi väldigt nöjda med dagen. Det gick över förväntan, säger segerlagets lagledare Elin Aspnäs som också hade de tre ekipage som toppade klassen individuellt i sitt lag.

  – Det är ett rutinerat lag. De tre i toppen har mästerskapsrutin och så. De ska hålla den här höga nivån men roligt att de kan göra det alla samtidigt. De peppar varandra.

  I vinnande laget på lördagen ingick Elsa Almqvist/Honey Bee, Saga Gyllenglad/Brouwerij’s Percival, Angelina Brink/Sir Sansibar, Wilma Holmgren/HB Dancing Daylight och Tilda André Hokfelt/Hamiltons I did it My Way.

  På söndagen hade Föreningen Lindelunda Sportryttare ett helt nytt lag och slutade tvåa.
  – För mig är det viktigt med bredden. Jag vill att så många som möjligt ska ha fått rida i laget och mitt mål är att vi ska haft elva ekipage med innan serien är slut och det blir lag-SM, fortsätter Elin Aspnäs.

  I stället var det Willands Ryttarförening som tog hem andra omgången i zon Syd. Vinnarlaget fick ihop 69,892 procent och bestod av Saga Söderlund/Max, Viggo Bornhager/Dusty, Wilma Hall/Taumore Dun It, Wilma Bornhager/Frans Isak och Ronja Kardos/Nice One.

  Resultat Lindelunda

  Hos Spekeröds Ridklubb reds första omgången i zon väst på söndagen och fyra lag kom till start. Även här var det hemmaklubben som vann efter att ha fått ihop 205,5 procent.

  I segerlaget ingick Emma Sörensson/Aslan I, Moa Karlsson/Jeronimo, Cornelia Ekwall Larsson/Nina Ricci de Lux, Clara Brandberg/Moon Star och Rebecka Antonsson/Rochand´s Hope.

  Resultat, Spekeröd

  Seriens första omgång går i Lätt AP:2 medan omgång 2 och 3 rids i FEI:s Inledande program för ponnyryttare 2018.

  Samtliga lag i alla fem zoner som har fullgjort serien går till finalen i lag-SM som rids vecka 44 hos Åstorps Ryttarförening.

  Regler
  Zoner och datum för tävlingarna i serien

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden