Dressyr
21 maj 2014 16:26

Helgstrand tar time-out

Danska dressyrstjärnan Andreas Helgstrand kliver av det danska landslaget en period. Detta efter den senaste tidens turbulens i kölvattnet av de bilder som publicerades när han red Akeem Foldager på en visning.

Det är det danska ridsportförbundet som via ett pressmeddelande berättar om Andreas Helgstrands time-out. Helgstrand, som har varit en förgrundsgestalt i dansk dressyr och avel under flera år, och förbundet ska ha tagit beslutet om att Helgstrand kliver av landslaget tillsammans. 

Anledningen till det tillfälliga avhoppet sägs vara att det är olämpligt att Andreas Helgstrand har en landslagsplats samtidigt som han är föremål för en polisutredning gällande den aktuella visningen. Via pressmedelandet säger Andreas Helgstrand att han vill att utredningen ska göras på ett så bra sätt som möjligt. Genom att inte ha några landslagsuppdrag under tiden som utredningn görs kan han i stället rikta sitt fokus på sin familj och sina medarbetare.
– Vi har alla gått igenom en hel del den senaste tiden, säger han. 

Läs mer här och här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden