Dressyr
24 april 2014 12:59

Helgstrands ridning utreds

Andreas Helgstrands ridning kommer att prövas i en överdomstol, för att se om ridningen följer det Danska ridsportförbundets etiska regler.

Igår sammanträdde det Danska ridsportförbundets styrelse i ett telefonmöte där man beslutade att pröva Andreas Helgstrands ridning i appeludvalge, ett slags överdomstol. Förbundet har satt upp ”riktlinjer för etisk användning av hästen för ridsport” vilket innebär att all ridning ska följa de etiska riktlinjerna.

Riktlinjerna innebär bland annat att ”vid all ridsport ska hänsyn tas till hästen framför allt annat” samt ”att hästens välfärd måste gå före uppfödarens, utbildarens, ryttarens, ägarens, återförsäljarens, arrangörers, sponsors och tjänstemäns intressen och önskemål. All ridning ska ske i enlighet med de etiska reglerna, inte bara vid större event utan även under daglig träning.

Appeludvalget kommer att titta på Andreas Helgstrands ridning vid en hingstivsning hos Helgstrand Dressage.

Bilder från veterinärundersökningen

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden