Nyheter
27 juni 2020 17:55
Ridsportplus

Hemmaseger i första GPS-klassen efter tävlingsstart

Första segrarenDet blev Överbys ridskolechef Lena Wiman som red hem Grand Prix Special tillsammans med Donnerstein, när Överby Hästsportförening arrangerade de första dressyrtävlingarna de högsta klasserna efter tävlingsuppehållet. Men det var tätt i täten.

Hemmaseger i första GPS-klassen efter tävlingsstart
Lena Wiman och Donnerstain segrade i GPS (Arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Jeanna Högberg och Fiorucci Ht (SWB hingst f 2009 e Florencio I – Rubinrot , uppf Absolut Dental AB  äg Gabriella Grewin Bramberg) var sist ut i det sex ekipage stora startfältet när Grand Prix Special avgjordes hos Överby Hästsportförening på lördagseftermiddagen.

Trots några missar i högerslutan och piaffen samlade det rutinerade ekipaget ihop 66,667 procent, men det räckte inte för att slå hemmaryttaren Lena Wiman och Donnerstein (SWB val f 2001 e De Niro – Hohenstein, uppf Georg Kok, äg Lena Wiman). Ekipaget fick 67,163 procent med särskilt god utdelning på den ökade traven.

Trea blev Karin Öljemark och Samson på 66,419 procent.

Dressyrtävlingarna i Överby erbjuder klasser från Lätt B:3 till Grand Prix och Grand Prix Special.
− Vi ville locka ett brett startfält, eftersom så många vill ut och tävla, och vi är jätteglada över att vi kan arrangera tävling igen, säger Anutosha Lundgren i arrangörsklubben.
− Det har varit varmt i dag och inte det bästa väder att tävla dressyr i, men ekipagen har verkligen gjort sitt bästa, fortsätter hon.
I morgon söndag rids en Grand Prix med elva startande.

Eftersom ingen publik tillåts, kan man följa tävlingarna på Instagram.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden