Hoppning
29 juli 2018 15:31

Sverige fyra i Hickstead – Irland tog hem segern

Liverapportering(Uppdaterad 18:30) Sverige tog en fjärdeplats vid Nations Cup i Hickstead. Om resultatet räcker till final är högst osäkert, men inget är klart innan sista omgången ridits i Dublin.

Sverige fyra i Hickstead – Irland tog hem segern
Henrik von Eckermann och Cantinero inledde för Sverige (arkivbild). Foto: Stefano Grasso

Från strålande sol till ösregn och blåst – sjunde omgången av Nations Cup i hoppning bjöd inte på optimalt tävlingsväder. Sju lag rider om de åtråvärda finalplatserna i Barcelona, och för Sveriges del handlar det egentligen om att försvara sin sjundeplats i ligan.

Stallning
Ställningen efter sju omgångar i hoppningens Nations Cup. Skärmdump: FEI

18:30: Sverige avancerar till fjärde plats i tabellen med totalt 317,5 poäng. Men fyra av lagen som ligger bakom Sverige i tabellen kommer att räkna poäng i Dublin så allt kan hända. Intressant är att Sverige gick om Tyskland, som inte kommer att delta i Dublin. Ska det avancemanget räcka till finalplats?

18:25: Det blev Irland som tog hem segern efter en spännande omhoppning. Storbritannien slutade tvåa och Brasilien placerade sig på tredje plats. Efter Sverige på fjärde plats kom Belgien på femte plats och Italien på sjätte. Nederländerna får inte tillgodoräkna sig någon placering eftersom de drog sig ur.

18:10: Det är nu klart att Sverige tar en fjärde plats i Hickstead. Segern står mellan Irland och Storbritannien som nu ska göra upp i omhoppning.

18:03: Så nära en andra felfri runda för Sverige det blev genom Fredrik Jönsson och Cold Play. Men översta bommen föll på tian och Sverige slutar därmed på totalt 24 fel.

17:45: Äntligen kom den! Första felfria rundan för Sverige genom Jonna Ekberg på Univers du Vinnebus. Drömmen om finalplatsen lever vidare för det svenska laget.

17:43: Även om Sverige har det tufft i Hickstead har Nederländernas lag det ännu tuffare. Efter att Johnny Pals ridit i mål med 23 fel meddelar laget att de drar sig ur deltävlingen i Hickstead och att de två återstående ryttarna inte kommer till start.

17:27: För Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow blir det ytterligare en fyrafelsrunda. De river A-hindret i trekombinationen, men i övrigt är det en snygg och till synes säker runda. Trots att det hade varit önskvärt med felfritt ser Stephanie ändå ganska nöjd ut när hon klappar om Sparven och rider ut efter två fyrafelsrundor.

17:10: Den blöta banan ser ut som en utmaning när Henrik von Eckermann och Cantinero kommer in för sin andra runda. Cantinero kommer nära flera hinder men klarar dem ändå, och vattengraven går bra. Tyvärr blir det en rivning på B-hindret i tvåkombinationen precis som i första rundan, och det blir en fyrafelsrunda för Henrik.

17:01: När alla ryttare ridit sin första runda har bara fem ryttare ridit felfritt. Inför andra rundan ligger Storbritannien och Irland i ledning med åtta fel. Belgien trea med nio fel. Sverige ligger på delad fjärde plats tillsammans med Brasilien och Nederländerna på 16 fel. Italien sist på 17 fel.

16:23: Sist ut av de svenska ryttarna är Fredrik JönssonCold Play (OS val f-08 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido). Fredrik visar att han är i storform och det blir nervpirrande när det ser ut som att Sverige ska få sin första felfria runda, men på B-hindret i tvåkombinationen blir det ett retfullt nedslag och Fredrik slutar på fyra fel. När alla svenska ryttare ridit sina första rundor ligger Sverige på totalt 16 fel.

16:03: Vädret har förvärrats när Jonna Ekberg går in som Sveriges tredje ryttare. Univers du Vinnebus (SF val f-08 e Luccianno-Grenat de Grez, uppf M. Julien Sanson) vill inledningsvis inte alls vara med på noterna och krånglar rejält med Jonna. Men när ekipaget väl är över startlinjen börjar ritten riktigt bra. Tyvärr blir det ett nedslag på åttan och de river även allra sista hindret, och slutar precis som Henrik på åtta fel.

15:46: Stephanie Holmén gick ut som andra ryttare för Sverige med Flip’s Little Sparrow (SWB sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson). De levererar en snygg runda men river femman. Totalt fyra fel för Stephanie och Sparven.

Sverige har startnummer tre i denna omgång, och först ut av de svenska ryttarna är Henrik von EckermannCantinero (BWP val f-02 e Cento-Cash, uppf Herman de Brabander). Ekipaget ser inte ut att ha några större problem med vädret, men dessvärre blir det ett litet retfullt tramp i vattengraven och en rivning på B-hindret i tvåkombinationen. Totalt åtta fel för Sverige inledningsvis och det är en till synes besviken Henrik von Eckermann som rider ut från banan.

Startordning
Liveresultat
Start- och resultatlistor
Livesändning
Livesändning FEI TV
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden