Hoppning
19 mars 20:40

Henrik om GP-missödet: ”Tänker mest på Mary Lou”

Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 var felfria i uppladdningen mot världscupfinalen, men plötsligt gick stigbygeln sönder över ett hinder. ”Hon kändes så perfekt och så händer det här” säger en nedstämd ryttare.

Henrik om GP-missödet: ”Tänker mest på Mary Lou”
Henrik reser snart mot världscupfinalen med Mary Lou, dessvärre med en tuff sista runda i bagaget.

Sju hinder i den tuffa Grand Prix-klassen hade Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 klarat av. Stoet såg ut att vara i samma form som när hon vann världscupen i Göteborg och nu gjorde de sin sista start innan det bär av mot USA och den stora finalen.

Det som hände plötsligt över hinder sju såg otäckt ut – stigbygeln gick sönder och Henrik hamnade på sidan. Det blev en hastig inbromsning och ett kast åt höger vid räcket bara några få galoppsprång efter. Henrik åkte av medan en oförstående Mary Lou galopperade i väg.

– Hon kändes så perfekt och så händer det här. Hon var så lugn och hade inte varit i ett hinder, helt fantastisk, säger Henrik till Ridsport på telefon på väg hem i lastbilen.
– Jag tänker mest på Mary Lou och mår dåligt för hennes skull. Jag fick dra henne i munnen när jag hängde där på sidan och det känns som att hon blev bestraffad för att den där jäkla saken gick sönder.

Henrik klappade om och ledde ut Mary Lou från banan. Han berättar att han kunde lugna henne snabbt och att han hoppas att hon inte associerar det inträffade med hinder eftersom det framtvingade snabba stoppet kom först efter landningen.

Nära inpå finalen
Förutom att det ledde till uteslutning i klassen skedde olyckan mest av allt ytterst dåligt timat med världscupfinalen och den än så länge rätt gröna Mary Lous största uppdrag någonsin runt knuten. Inte särskilt lyckat för en så pass känslig häst.
– Nej, det är verkligen inte den bästa uppladdningen.

Gör du något annorlunda inför världscupfinalen om knappt två veckor med tanke på vad som hände?
– Jag kommer att hoppa henne någon extra gång, bara lågt och lite smått, så att hon vet att inget händer efter hindren. Hon måste kunna lita på mig till fullo, säger Henrik.

 

Se Henriks runda och resten av klassen här.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar