Sport
23 februari 2017 20:10

Henrik tvåa med ny häst i första klassen

Ryttarna värmde upp inför helgen i första internationella klassen på Gothenburg Horse Show. Det radades upp blågula nollor och i täten landade Henrik von Eckermann som tog andraplatsen med nya hästen Lucky Silvana Z som tills nyligen reds av Sofia Kroon.

Henrik tvåa med ny häst i första klassen
Laddat i ärevarvet för Henrik och Lucky Silvana. @RolandThunholm

I 1,40-klassen kände Scandinaviums internationella ryttare på banan för första gången och de flesta verkade trivas utmärkt med det som banbyggare Peter Lundström bjöd på. Bland 42 starter blev det fem svenska placeringar och ytterligare sju svenska grundomgångsnollor.

Henrik von Eckermann har ständigt nya hästar i rampljuset och den här gången var det  Lucky Silvana Z (sto, f 2007, e L.Silver Joter Z-Cortez, uppf Karin Nelson, äg Emelie Kroon) som i sin tredje tävling med Henrik visade vad hon går för. Tillsammans med Sofia Kroon vann stoet bland annat Volkswagen Grand Prix i Billdal i höstas, men sedan januari är det von Eckermann som rider. Det resulterade nu i en andraplats och 30 000 kronor, just efter Denis Lynch med Ho Go Van de Padenborre.


Första klassens vinnare.

Femteplatsen fixade Alexander Zetterman med Volstrups Cody medan Robin Ingvarsson med Cute S blev åtta just före två U25-ekipage som tog för sig: Evelina Tovek med Quiara M och Rebecca Hallberg Fischer med Urco d’Hoyo.


Flyger fram på svensk mark.

Mest applåder bara han visade sig på banan fick Casall Ask, på plats för att göra sitt sista framträdande i Sverige. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson blev det som väntat en trevlig uppvärmningsnolla i grundomgången innan ekipaget tackade för sig.

Foto: Roland Thunholm

HAR DU MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS RIDSPORTS RAPPORTERING.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden