Sport
24 februari 2017 12:43

Het, hetare, Henrik!

Henrik von Eckermann är ostoppbar på Gothenburg Horse Show. Två segrar av två möjliga i dag. ”Jag försöker lite extra här hemma” säger Henrik som ger publiken precis vad de vill ha och vann 1,50 med Lucky Silvana Z.

Het, hetare, Henrik!
@RolandThunholm

Det är ingen hejd på Henrik von Eckermann. Han radar upp framgångar i Göteborg och nu red han gårdagens tvåa Lucky Silvana Z till seger i 1,50-klassen. Det betydde en favorit i repris efter fredagsmorgonens 1,45-seger.

Hernik belönades med rejält jubel efter segerritten och 62 500 kronor. Stödet från läkatren gick inte att ta miste på.
– Det är jättekul att vara här och jag försöker lite extra mycket här hemma, säger Henrik som uppenbarligen lyckas.
– Det känns gött att det funkar. Som bäst har jag väl varit femma-sexa någonting här tidigare.

Han är Sveriges stora världscuphopp och har redan hintat om att han gärna är tillbaka i täten av ärevarvet på söndag igen. Efter söndagens Europafinal står det klart om han är finalklar och får styra till USA.
– Jag är rätt lugn inför det. Det ska till en jädra otur för att det inte skulle räcka hela vägen.

Du är i fokus den här helgen och det är många som drar i dig här. Blir det jobbigt?
– Haha, nej det är ingen fara alls. Det är bara roligt och jag tycker att det är kul att det är så.


Trots att han har fullt upp med att vinna på löpande band tar sig Henrik gott om tid att prata efter att han har suttit av.

Henrik von Eckermann syns ofta på nya hästar, som han dessutom lyfter fram ordentligt.  Lucky Silvana Z (sto, f 2007, e L.Silver Joter Z-Cortez, uppf Karin Nelson, äg Emelie Kroon) går sin tredje tävling med Henrik. Tillsammans med Sofia Kroon vann stoet bland annat Volkswagen Grand Prix i Billdal i höstas.
– Sofia har gjort ett superbra jobb och jag slipar vidare på det kan man säga. Hästen har fortfarande samma ägare och ska säljas framöver, men jag hoppas absolut att det kan bli ett samarbete för en tid framåt.

U25-ryttaren Alexandra Eriksson tog för sig i den internationella konkurrensen i 1,50  och blev fyra med Liss Royal.

Hansson WL, Morgondagens häst, fortsätter att visa framhovarna. Tillsammans med Robin Ingvarsson blev det ny felfri uppvisning plus ett nedslag i grundomgången och placering elva.

Resultat

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden