Hoppning
11 augusti 2022 14:30

Henrik von Eckermann: ”Det var en perfekt runda”

VM i Herning 2022Henrik von Eckermann inledde felfritt för Sverige i första lagrundan på torsdagen. Efter onsdagens tidshoppning var han inte helt nöjd, men idag haglade superlativen.

Henrik von Eckermann: ”Det var en perfekt runda”
King Edward gjorde - som vanligt - alla rätt när han och Henrik von Eckermann gick ut först för Sverige. Foto: Roland Thunholm

Det var en riktigt nöjd Henrik von Eckermann som kom till den mixade zonen efter att ha gått ut felfritt som Sveriges första ryttare i laghoppningen på torsdagen. Han gjorde high five med Marcus Ehning och kunde nästan inte sluta le när han tog till orda.
– Det var en perfekt runda, tio av tio, både från min sida och självklart från hästens, sa han till den församlade pressen.

Med betydligt maffigare och tio centimeter högre hinder än i den inledande 1,55-hoppningen på onsdagen visade King Edward verkligen sin klass på banan.
– Hästen var lugn och hoppade avspänt. Det var perfekt inom maxtiden med två sekunder. Jag skulle inte ändra på någonting om jag fick göra det igen.

Det svenska laget ligger i ledningen efter onsdagen och att starta felfritt ger förstås råg i ryggen inför de kommande svenskrundorna.
– Det är självklart något som är väldigt positivt. Nu har vi en nolla, men vi har fortfarande en att ta bort. Nu hoppas vi att vi får två nollor efter varann så kan Peder rida mot sig själv. Men det är mycket att be om.

Laddar om med Netflix

Det må se enkelt ut när Henrik von Eckermann och King Edward är inne på banan, men i själva verket är det en oerhörd anspänning.
– Det är så långt ifrån självklart det vi gör. Det är en otrolig bedrift. Nu pratar jag inte om mig själv utan om hela laget. Det ser så enkelt ut, men det är långtifrån enkelt. Det är så stora hinder. Men när jag sitter på den hästen som jag gör nu, då ser det väldigt enkelt ut, sa Henrik von Eckermann.

Nu följer en lång väntan för ekipaget till nästa start imorgon kväll, fredag, och fram till dess är det vila och omladdning som gäller. För King Edward innebär det longering och elektrolyter i värmen. Och för Henrik von Eckermann innebär det främst att umgås med familjen, som är på plats, och att titta på Netflix-serier.
– Just nu tittar jag på Peaky Blinders. Det är bra att få lite action bakom det hela, sa han med ett leende.

Lagställning

Individuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden