Hoppning
31 januari 2022 06:20

Henrik von Eckermann GP-placerad och 1,45-segrare 

InternationelltHenrik von Eckermann avslutade tävlingshelgen i Abu Dhabi med att rida in på en femteplats i söndagens stora Grand Prix och vinna 1,45-klassen.

Henrik von Eckermann GP-placerad och 1,45-segrare 
Henrik von Eckermann och Glamour Girl är oerhört kvicka över hindren. Här på Friends. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann var klart snabbast på banan med speediga Glamour Girl i söndagens Longines Diamond Tour FEI World Cup Grand Prix i Abu Dhabi, men ett nedslag i första rundan av två placerade ekipaget på femte plats. Klassen bjöd på 38 startande ekipage.

Vann gjorde tysken David Will med hästen Babalou HD. David Will rider till vardags två hästar från svenska Rapidsrock, som drivs av Per-Ola och Karin Forsberg. Härifrån kommer även Instrumental, som är en av påläggskalvarna hos Peder Fredricson.

Söndagens 1,45-klass bjöd på 41 startande ekipage med 12 till omhoppning. Åtta ekipage var dubbelt felfria och Henrik von Eckermann red i mål på den snabbaste tiden tillsammans med Hollywood V. Klockan stannade på 32,65 sekunder, vilket var en dryg tiondel snabbare än tvåan, belgaren Wilm Vermeir på hästen Joyride S.

Evelina Tovek hade ett nedslag i grundomgången med Moeboetoe V/d Roshoeve och hamnade utanför placering.

Resultatlista 1,50.
Resultatlista 1,45.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden