Hoppning
26 oktober 2023 05:50

Henrik von Eckermann utmanar Smolders i LGCT-finalen

GCT/GCLPå torsdagen drar den penningstinna LGCT-finalen i Riyadh igång. Leder gör holländaren Harrie Smolders medan världsettan Henrik von Eckermann är en av hans närmaste utmanare. På plats är ytterligare fyra svenskar – här är allt du behöver veta för att följa den rafflande upplösningen.

Henrik von Eckermann utmanar Smolders i LGCT-finalen
Henrik von Eckermann och King Edward på väg mot seger i LGCT Grand Prix of Rome. Foto: GCT/GCL

Det har blivit dags för den prestigefyllda LGCT-finalen i Riyadh, Saudiarabiens huvudstad som även är omdiskuterad värd för nästa års världscupfinal. I ledning inför det slutliga avgörandet är holländaren Harrie Smolders, som har briljerat genom hela GCT-säsongen. Frågan är om han kan upprepa finalsegern från 2017 och bli årets GCT-mästare med de 252 poäng han redan har som försprång.

Närmaste utmanaren är också en holländare, nämligen Maikel van der Vleuten som också är ute efter mästartiteln med sina 238 poäng. Flåsandes i nacken har toppduon ingen mindre än världsettan Henrik von Eckermann, som i helgen blev världscuptrea med Dzara Dorchival och som vunnit tvåa LGCT Grand Prixer under säsongen med King Edward. Det är också den dubbla VM-guldhästen som är med i Riyadh. Henrik von Eckermanns utgångsläge är 233,50 poäng.

Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Evelina Tovek och Linda Heed är också på plats för att fajtas med ett helt uppbåd med världsryttare. Malin Baryard Johnsson är nia på den totala LGCT-rankningen med sina 196 poäng.

På lagsidan leder Riesenbeck International som ägs av Ludger Beerbaum, som har varit väldigt starka genom hela säsongen. Svensklaget Stockholm Heart ligger femma nära 80 poäng efter Riesenbeck International. Men inget är klart förrän den sista ryttaren är i mål.

Det är således bäddat för hoppaction med höga svenska insatser. Här är alla länkar du behöver för att inte missa något – längst ner får du också en snabbgenomgång av vad Global Champions Tour egentligen är.

GCTV sänder live (betaltjänst)
Expressen sänder live
Discovery+ sänder live

Start- och resultatlistor
Deltagarlista Riyadh

LGCT-rankning
Regler Global Champions Tour

GCL-rankning
Regler Global Champions League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden