Hoppning
21 december 2022 06:52

Henrik von Eckermann vidare i röstningen till Jerringpriset

JerringprisetAntalet Jerringpriskandidater har nu nästan halverats till andra röstningsrundan som drog igång på onsdagens morgon. Kvar med chans att vinna "folkets pris" är Henrik von Eckermann som har sällskap av en rad historiska idrottare. Lyssna på det härliga radioreferatet med Christian Olsson och Maria Gretzer här.

Henrik von Eckermann vidare i röstningen till Jerringpriset
King Edward och Henrik von Eckermann vid VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

Första röstningsrundan till Jerringpriset avslutades på tisdagen och efter att rösterna räknats har nu 14 kandidater blivit åtta. Kvar med chans att vinna Jerringpriset är dubbla VM-guldmedaljören och världsettan Henrik von Eckermann. Han har bland annat sällskap av Bragdguldmedaljören Nils van der Poel, världens bäste stavhoppare Armand Duplantis och damskyttelaget som vann Sveriges första OS-guld i grenen.

”Den svenska succén fortsätter. För andra stora mästerskapet i rad var han, med sin häst King Edward, ensam om att rida felfritt rakt igenom hela tävlingen. Det blev VM-guld både individuellt och i lagtävlingen för hästhoppningens nye världsetta.” Så lyder motiveringen för Henrik von Eckermann – lyssna på radioinslaget om kandidaterna längre ner och lägg din röst här.

Andra och sista röstningsrundan pågår fram till Idrottsgalan den 16 januari 2023, då priset delas ut. Henrik von Eckermann är även nominerad som Årets manlige idrottare tillsammans med förbundskaptenen Henrik Ankarcrona, som är nominerad till Årets ledare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden