Avelsnyheter
18 oktober 2020 06:33

Hesselhøjs Donkey Boy har fått elitstatus

DanmarkDWB-hingsten Hesselhøjs Donkey Boy har slagit rekord. Han är den yngste som har tilldelats elitstatus av danska avelsförbundet DWB.

Hesselhøjs Donkey Boy har fått elitstatus
Jan Möller Christensen på Hesselhöj Donkey Boy vid ett tidigare unghäst-VM. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Det är bland annat Ridehesten som berättar om den rekordunga elithingsten Hesselhøjs Donkey Boy (e ERA Dancing Hit-Milan, uppf Hesselhøj Stutteri, äg Kristin Andresen).

Blott åtta år gammal har han fått elitstatuts av DWB, vilket gör honom till den yngste hingst som har fått det. Han uppfyller redan kraven på egna meriter och avkommornas standard.

Med Jan Möller Christensen vann han danska championatet i dressyr varje år från det han var fyra tills han var sju. Han tog brons på UVM som 5-åring och silver som 7-åring. Han är också fader till två godkända söner: Hesselhoj Downtown and Ambjergs Delgadino. 

Hesselhøjs Donkey Boy har använts en del av ägare till SWB-ston och har 45 registrerade SWB-avkommor.

Charlotte Hamiltons Aterupgaards Mahonia (DWB sto f 2011 e Stedinger-Lord Sinclair, uppf Stuteri Aterupgaard), som haft framgångar under unghäståren tillsammans med Pernilla André Hokfeldt, tilldelades också elitstatus av DWB. Detta efter att ha fått flera avkommor genom embryotransfer. Hon är nu dräktig med Glamourdale berättar Hamilton Horses i ett inlägg på sociala medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden