Dressyr
17 september 2012 11:11

Hester och Uthopia brittiska mästare

Carl Hester blev i helgen brittisk mästare, i sadeln på sin Uthopia. Ekipaget slog det nationella mästerskapsrekordet, när de red ihop över 80 procent i küren.

Enligt Eurodressage tog Carl Hester sin 63:e nationella seger när brittiska mästerskapen i dressyr avgjordes i Stoneleigh Park, Warwickshire, i helgen. Vinsterna med Uthopia kom både i Grand Prix och GP Kür, där det blev 81,8 procent – nytt nationellt mästerskapsrekord.
Stallkompisen och olympiske mästaren Valegro fanns inte med i startfältet.

Carl Hester var nöjd med hingsten under hela helgen, och passade på att njuta av varje ritt då han inte vet hur många fler det blir.
– Varken Uthopia eller Valegro är sålda ännu, men vi vet att det kommer att ske. Jag har vetat att Uthopia ska säljas efter OS i tre år nu – det har varit planerat. Hästar säljs hela tiden i hoppning och fälttävlan utan att någon blir förvånad, så jag förstår inte varför det skulle vara annorlunda med dressyrhästar, kommenterade han till Eurodressage.

Laura Bechtolsheimer, som vann brittiska mästerskapen 2011, fick se sig besegrad i år. Med Andretti blev det en silvermedalj, före Michael Eilberg/Half Moon Delphi.

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar