Avelsnyheter
7 januari 2022 06:22

Hingst blir av med godkännande efter dopning

PremieringEfter att ha lämnat ett positivt dopningstest i samband med Holsteinerförbundets premiering fråntas nu hingsten sitt godkännande.

Hingst blir av med godkännande efter dopning
Anklagelserna efter världscupen i Amsterdam kan inte styrkas med fakta, skriver FEI apropå de komprometterande bilder på blåtungor som publicerades i Aftonbladet. Foto: Istock/helivideo

Det handlar om hingsten Cooper II (HOLST f 2019 e Clarimo-Alcatraz, uppf/äg Manfred von Allwörden) som blev godkänd vid Holsteinerförbundets premiering i oktober 2021.

Godkännandet har nu tagits tillbaka då hingsten lämnade ett positivt dopningsprov i samband med premieringen. Detta berättar Holsteinerförbundet på sin webbplats. Det framgår inte vilket preparat det ska ha handlat om mer än att det faller under dopningsreglementet.

Hingsten ska nu göra om sitt test för godkännande, och enligt tidningen St.Georg är han anmäld till en ny premiering i Elmshorn i mitten av januari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden