Nyheter
4 april 2018 17:07

Högtflygande hästar reser vant mellan världsdelarna

Mexiko City, Miami, Shanghai och en sväng till Europa däremellan. Det krävs en hel del logistik när runt 100 hästar ska flygas till de första omgångarna i Global Champions-serien.

Högtflygande hästar reser vant mellan världsdelarna
Stjärnor på väg mot Miami. Arkivbild: Emirates Sky Cargo

Den andra omgången av Global Champions League och Tour är här. Touren har förflyttat sig från Mexiko till Miami och det är inte precis nästgårds, inte heller när det sedan bär vidare till Shanghai.

De fyrbenta kollegorna/konkurrenterna, varav många vid det här laget är vana vid långväga äventyr, reser tillsammans i samordnade luftburna transporter  och för tredje året i rad flyger Emirates Sky Cargo hästarna mellan de olika världsdelarna. Likt förra året transporteras uppåt 100 hästar och sisådär 30 ton packning på flygen.

Den första långturen, från Liège i Belgien till premiärtävlingen i Mexiko City, tog runt 12 timmar. Från Mexiko City lyfte sedan just före påsk specialinredda plan med den ytterst dyrbara lasten och några timmar senare den 31 mars satte resenärerna ner hovarna på amerikansk mark.

När det är färdighoppat efter den här helgen i Miami flygs hästarna åter till Liège och därifrån går planet till Shanghai för dem som ska hoppa vidare i den tredje omgången, berättar Emirates i ett pressmeddelande. Strax innan GC-resorna tog vid pågick Dubai World Cup och samma bolag har fraktat inte mindre än 350 hästar mellan sex olika världsdelar den senaste tiden.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-