Körning
26 maj 2018 08:25

Holländska hästar i topp under körig dressyrdag

NationelltDet var holländskt i topp när Åstorp/Krika drog igång sin körtävling på fredagen. Nej, det är inga utländska ekipage – men ettan och tvåan i den svåra enbetsklassen, Cynthia och Arcantijn, är av holländskt blod. 

Holländska hästar i topp under körig dressyrdag
Ia Johansson med russarna Fax och Joel tog ledningen i klassen för par ponny efter fredagens dressyrkörning. Foto: Eva Österlund

Kuskarna Catharina Eneroth och Camilla Lind var tydligen i toppform trots högsommarvärmen. Catharina upp i ledning på 50, 94 och Camilla tätt efter på 52,27. De har dock Lena Elander i hasorna, hon kör ju också holländskt, mäktige fuxen Zatijn.

Många fina körningar gjordes i alla klasserna. I ponny, enbet, svår klass var – som vanligt –Linnea Kristiansen i topp med Plassens Lucky Luke. Hon kan dock inte känna sig alltför säker, Susanne Ankermark och Johanna Nilsson är inte långt efter.

I parklassen tog Ia Johansson och hennes russar i toppskick hand om ledningen före Hanna Holstein med sitt spann och trea Johanna Carlberg som den här tävlingen hade lämnat två av sina welshponnyer hemma och körde par.

20180526_hannaholstein_evaosterlund
Hanna Holstein och grabbarna – enda fyrspannet i Åstorp. De ligger på en andraplats så här långt. Foto: Eva Österlund
20180526_paulabengtsson_evaosterlund
Paula Bengtsson och vackre Wanadoo under dressyrprovet.
20180526_camillalind_evaosterlund
Camilla Lind visar att Arcantijn kan länga på stegen. Groom är Jenny Madsen och det blev en andraplats för den här uppvisningen. Foto: Eva Österlund

I den medelsvåra klassen enbet, häst, glänste Cecilia Qvarnströms Bambillini ännu en gång. Den gick ju fint i Danmark nyligen och nu blev resultatet 42,80. Hon har ett bra utgångsläge inför lördagen.

Tvåa i denna klassen är Marie Kahrle och trea Carina Ekenberg, alltså den gamla guldtrion från de stora mästerskapen är still going strong.

Ungdomarna var också igång med riktigt fina prestationer, speciellt Andreas Sjöberg som vann i ungdomsklassen före Oliver Sternhag och på tredje plats Sanna Manfredsson.

Parkusken Eva Ottosson var i god form redan i danska Dorthealyst. I Åstorp satte hon in ganska  nye ”Benny”  bredvid rutinerade kompisen Adrian redan i dressyren. Formen höll och resultatet blev utmärkta 56,85.

Nu väntar maratonhindren och det kan bli riktigt tufft, inte minst vattenhindret där banbyggare Per Nordenskiöld vill ha upp ekipagen på vallen runt hindret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden