Sverige
3 november 2018 16:13

Hon är Årets ridlärare

UtmärkelseNu är det klart vem som får hämta utmärkelsen Årets ridlärare under Ryttargalan i slutet av november.

Hon är Årets ridlärare
Maria Persson prisas för sina insatser som ridlärare hos Karlstads Ridklubb. Foto: Dipix Film

Det är Maria Persson i Karlstad som får utmärkelsen som Sverige främsta ridlärare 2018
– Det känns helt underbart, säger Maria Persson i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Jag älskar ridningen och det är det bästa som finns att lära andra rida. Maria Persson.

Maria Persson är utbildad ridlärare (SRL III), har hippologexamen och har pluggat pedagogik och ledarskap på universitetet. Dessutom har hon fortbildat sig internationellt. Hon är banbyggare i Värmland och aktiv som ryttare genom att tävla sina egna hästar i hoppning.

– Maria är en förebild med en ovärderlig helhetssyn och sprider kunskaper från stallet till hästryggen, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion som står bakom priset i pressmeddelandet.
– Det är oerhört viktigt att eleverna lär sig både ridning, hästhanteringen och hur man bygger relationen till hästen. Både för hästarnas bästa och säkerhetens skull.

Inte ångrat sig
Maria Persson kommer från Hjo har arbetat som ridlärare hos Karlstads Ridklubb i elva år.
– Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval, säger hon.
– I dag har jag 17 lektioner i veckan och jag tycker att alla lektioner är lika viktiga och roliga. Jag älskar ridningen och det är det bästa som finns att lära andra rida och att eleverna ska tycka att det lika roligt som jag tycker att det är.

Den 28 november får Maria ta emot priset på Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm

Motiveringen lyder: ”Maria är en superpedagog som skapar lust att lära. Hon peppar alla, lyfter det som är bra och möter varje häst och elev på just deras nivå. Maria lär ut ett tydligt ledarskap kombinerat med säkerhet och omtanke om hästens bästa. Den gedigna utbildning och långa erfarenhet som bland annat banbyggare, ryttare, pedagog, ridlärare och engagerad ridsportare som Maria Persson har, gör henne till ett föredöme och en oumbärlig kraft för svensk ridsport.”

10 000 kronor
Årets Ridlärare delas ut av Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i syfte att lyfta det goda ledarskapet och för att ridlärare är en av de viktigaste personerna för elever, hästar och för ridskolans sociala betydelse i samhället.
Maria Persson får en prischeck på 10 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden