Sverige
30 juli 2020 18:31
Ridsportplus

Hon ryter till om föräldrars kommentarer: ”Blir frustrerad och ledsen”

Skitsnack18-åriga Johanna Ferlin tröttnade på att höra föräldrar prata illa om andras barn på tävlingar. I ett uppmärksammat inlägg på Instagram ber hon dem att sluta. "Det är många som har hört av sig och känner igen sig," säger hon.

Hon ryter till om föräldrars kommentarer: ”Blir frustrerad och ledsen”
Johanna Ferlins inlägg på Instagram har visats över 7 000 gånger. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var för förra veckan som Johanna Ferlin lade upp en film på Instagram där hon uttrycker sin frustration över allt skitsnack hon hör från föräldrar på tävlingar.
– Det förstör så mycket, säger hon.

Det förstör väldigt mycket, det är ingen som tjänar på det. Johanna Ferlin.

Hon bor utanför Ulricehamn och har ridit sedan hon var tio år. Hon har tävlat och tävlar en hel del, främst i hoppning.

Sedan drygt ett år tillbaka har hon varit med sin medryttare på många tävlingar och insett att skitsnacket inte är någon engångsföreteelse.

Känner igen sig

– Efter mitt inlägg är det många som har hört av sig om att de känner igen sig. Och det handlar om negativa kommentarer som kommer från både stallkompisar och i träningsgrupper.

När det gäller kommentarer från föräldrar som Johanna Ferlin har hört på tävling kan det handla om saker som ”har hon verkligen kontroll på den där?”
– Sådant är överdomarens sak att avgöra. Och det är till överdomaren man ska gå med sådana saker. Man står inte och snackar om det med sin väninna på framhoppningen, säger Jennifer Ferlin.

Hon gjorde filmen, som vid denna artikels publicering har över 7 000 visningar för att hon kände att hon behövde prata av sig.

”Handlar om barn”

– Jag blir frustrerad och ledsen över hur föräldrar beter sig. Det handlar om barn. Det förstör väldigt mycket, det är ingen som tjänar på det. Om en förälder pratar illa om andra kommer ju inte deras egna barn rida bättre, precis.

Se hela Johanna Ferlins inlägg på Instagram nedan. 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden