Sverige
4 maj 2018 18:27

Hopphästar säljs på Kriterieuktionen

SamarbeteSWB och travsportens motsvarighet ASVT:s Trottex AB startar ett auktionssamarbete i samband med årets Kriterieauktion. Det handlar om 1-åriga hopphästar.

Hopphästar säljs på Kriterieuktionen
Auktioner är populärt bland ridfolket. Så här såg det ut när det budades vid Swedhorses auktion 2013. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om att ett mindre antal välstammade hästar väljs ut till försäljning på auktionen. Selektionen av hästar ska göras av Lars Berglund, mångårig hoppdomaren och SWB:s representant när det gäller uttagning av hopphästar till unghäst-VM. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Jag tror att detta är starten på ett större samarbete som jag tror kommer att kunna bli givande för alla parter.Sara Lennartsson, generalsekreterare ASVT.

– När vi får en sådan här chans gäller det verkligen att plocka russinen ur kakan, säger Lasse Berglund i pressmeddelandet.
– De hästar jag väljer ut ska representera SWB och Sverige ur ett internationellt perspektiv och på pappret vara aspiranter för mästerskap i framtiden, fortsätter han.

Det handlar om hopphästar med topphärstamning och stor vikt ska läggas vid att de utvalda har en stark och prestationssäker mödernelinje.

I september
Årets Kriterieauktion arrangeras på Solvalla den 27‐29 september. Det är Sveriges största unghästauktion för travhästar och är öppen för svenskfödda, varmblodiga travhästar samt några svenskfödda kallblodiga travhästar. Nu blir det alltså även hopphästar.
– Jag tror att detta är starten på ett större samarbete som jag tror kommer att kunna bli givande för alla parter. Vi tror att det finns en stor potential i ett samarbete med SWB då det ännu inte är så vanligt med auktioner för ridhästar i Sverige. Det är roligt och givande att lära av varandra och samarbeta kring gemensamma frågor över rasgränserna. Hästintresset är ju hos många mer generellt och överordnat den ras de för tillfället är engagerade i, säger Sara Lennartsson, generalsekreterare ASVT i pressmeddelandet.

”Unik möjlighet”
– Det är en unik möjlighet för oss att hitta nya intressenter, både för hoppsporten i stort och för att skapa nya konstellationer av hästägande, säger förbundskaptenen i hoppning och SWB:s styrelseledamot Henrik Ankarcrona.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden