Sport
22 augusti 2017 09:00

Hoppryttarna har känt på strålkastarljuset

Alla de svenska EM-hopphästarna fick grönt ljus för start och i går kväll fick teamet några minuter inne på Ullevi. Nu är det nedräkning tills i morgon när ryttarna hoppar sin första klass.

Hoppryttarna har känt på strålkastarljuset
Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända! (Foto: Roland Thunholm)

Det var ett laddat gäng svenska hoppryttare som syntes till flera gånger i går i Göteborg. Vet-checken gick strålande för de svenska hästarna och några timmar senare, efter att mörkret hade fallit över Göteborg, kände de på strålkastarljuset på Ullevi lite lätt.

6,5 minuter fick varje nation för sig själva inne på arenan och svenskarna tog plats klockan 22.38. Under tisdagen får de ytterligare några minuter för en warm-up och på onsdag är det allvar. Då väntar en tidshoppning på 1,50 som är startskott för såväl det indivduella mästerskapet som för lagen.

Tidigare under dagen berättade Henrik von Eckermann om det roliga i att få rida EM på hemmaplan. Dessutom är Göteborg vinnarmark – i vintras vann han Europafinalen i världscupen med Mary Lou 194. ”Nu är det ju en ny tävling, men jag tänker tillbaka på tävlingen i Göteborg ofta och är glad över den – det var helt fantastiskt. Jag får väl hoppas att jag får resa hem från Göteborg igen med samma känsla” säger Henrik med ett stort leende.

Douglas Lindelöw och Zacramento har gått från klarhet till klarhet sedan de blev en duo 2016. Douglas, som red EM även 2015, konstaterar att det känns kul men lite nervöst inför veckans utmaningar. Sin och Zacramentos form är han dock säker på, och även på vad som talar för att upplägget passar Zacramento.
”Han blir inte sämre, bara tvärtom, ju längre ett meeting går. Här är det upp till fem rundor och det är till vår fördel” säger Douglas.

Lagets reserv Helena Persson har flera klasser att se fram emot under veckan med Bonzai H. 17 år har hennes partner hunnit bli och sedan Falsterbo, där de gjorde en så fin Grand Prix med en femteplats som resultat, har han haft tävlingspaus för att vara på topp.
”Han kändes super i Falsterbo. Åldern är verkligen bara en siffra för honom” säger Helena om Bonzai H, vars superstjärna till far (Baloubet du Rouet) för övrigt nyligen gick bort vid 28 års ålder.


Peder Fredricson är en favorit inför EM med H&M All In – något som Peder bara ser som positivt. Han är på strålande humör inför vad som komma skall och avslöjar att han minsann ser till att njuta samtidigt som han siktar högt. ”Jag vill vinna såklart, men det vill jag ofta”, säger Peder. Och visst går det vägen titt som tätt: ”I år har jag vunnit mer än någonsin”. Det bådar gott – ska det bli en ny seger i Göteborg måntro?


Efter försiktighetsåtgärden då H&M Cue Channa stod över Falsterbo är Malin Baryard Johnsson och hennes sto mer än redo för EM. Malin konstaterar att det är laget som är prio ett och att det lär bli en hel del taktikande när de väl vet hur den första tidshoppningens bana ser ut. Precis som hos de andra i gänget är det en rakt igenom positiv känsla inför mästerskapet i Göteborg.”Ett mästerskap på hemmaplan – det kanske man aldrig mer får vara med om. Det är väldigt många starka lag här och vi är ett av dem” säger Malin.

Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden