Världen
21 maj 2014 11:03

Horseboarding – den nya ridsportgrenen

På en rullbräda bakom en häst, i nästan 50 kilometer i timmen. Arrangörerna av Horseboarding hoppas nu att den extrema grenen ska spridas runt om i världen och förhoppningsvis bli en VM-gren.

Mountainboard är en blandning mellan en rullbräda och en snowboard och är en viktig del av teamet i Horseboarding. Utöver brädan består ett team också av en åkare, en häst och en ryttare. 2014 består säsongen av sju rundor i Storbritannien från april till maj.

Lagen tävlar i två olika delar. I Drag race tävlar två lag åt gången om att ta sig över en 100 meter lång sträcka och först över mållinjen. Brädåkaren behöver ha både fötterna kvar i bindningen, även fast inte brädan behöver vara i marken, och ryttaren måste sitta kvar på hästryggen för att vinsten ska räknas.

Det andra momenten kallas Arena boarding och här ska lagen ta sig runt och i genom olika portar som är uppställda. Även här räknas tiden.

Arrangörerna av sporten hoppas nu att den ska kunna spridas över hela världen. Och i framtiden hoppas de på ett världsmästerskap.

”Det är min vision för sporten och jag tror att det kommer att bli av” sa Daniel Fowler-Prime, arrangör av de brittiska mästerskapen, till Metro World News.

Det var 2006 som Daniel Fowler-Prime, som är professionell struntryttare, kombinerade sina två intressen hästar och skateboard och uppfann grenen.

”Det finns en naturlig kraft som inte går att få från någon annan sport. Accelerationen är explosiv, det krävs mycket skicklighet och ryttaren och åkaren måste samarbete. Man måste var beredd att slå sig lite för att trilla har jämförts med att kliva ut ur en bil i nästan 50 km i timmen” sa grundaren till Xtremesport.

Horseboardings hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden