Sverige
5 oktober 2020 06:20

Horsetechbolag kan bli årets startup

Teknisk innovationAffärsidén bakom horsetechbolaget Rider's Position bygger på en teknik som är tänkt att förbättra ryttarens sits i realtid. Nu tävlar den smarta sitscoachen om titeln Startup of the Year.

Horsetechbolag kan bli årets startup
Mari Zetterqvist Blokhuis och Charlotta Mantell driver företaget Rider´s Position som prisas för sin metod att mäta ryttarens sits. Foto: Privat

Horsetechbolaget Rider’s Position var i våras en av vinnarna i region öst i rikstäckande Venture Cup för startups och morgondagens entreprenörer. Tisdag den 6 oktober är det dags för Sverigefinalen där den smarta sitscoachen har chans att ta hem titeln Startup of the Year.

Rider’s Position drivs av Mari Zetterqvist Blokhuis och Charlotta Mantell och affärsidén bygger på ett bälte som ryttaren bär under ridning. Med hjälp av bältet analyseras ryttarens position med syftet att coacha ryttaren till en bättre sits. Den digitala coachen är under utveckling och målet är att bli världsledande vad gäller realtidscoachning inom ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden