Sportnytt
15 maj 2014 09:51

Nedräkning till VM

Unik sandkonst i form av enorma hovavtryck pryder stranden i Normandie som en nedräkning till Världsmästerskapen i Frankrike i sommar. Som bilden visar är det 100 dagar kvar.

Nedräkning till VM
En strand i Normandie fick prydas av siffran 100, som symboliserar antalet dagar som är kvar till VM. onEdition/Christophe Dumont/FEI

Starten av VM 2014 markeras genom de enorma hovavtrycken på en sandstrand i Normandie. Den franska konstnären Christophe Dumont är skaparen av de gigantiska hästhovarna som mäter 2,3 gånger 2,5 meter. Dumont och hans team på 20 personer kämpade mot klockan för att hinna få konstverket färdigt och fånga det på bild innan vågorna sköljde bort siffrorna.

– De enorma hovavtrycken på stranden är ett vackert sätt att markera 100-dagars nedräkningen till starten av Alltech FEI World Equestrian Games, när det fånger friheten hos vår underbara partner, hästen. Och alla som rider hästar vet att vi spenderar mycket tid att träna i cirklar, säger HRH prinsessan Haya till FEI.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden