Världen
30 januari 2012 15:34

Hovslagare hjälper utsatta hästar i Egypten

Tre brittiska hovslagare åker till Egypten och Kairo för att hjälpa utsatta hästar med hovvård. Djurens välmående har inte prioriterats i landet efter den Arabiska våren 2011.

Roland Thompson är en av de tre hovslagarna som vill göra skillnad för egyptiska hästar. Efter den Arabiska våren har antalet turister i Egypten minskat drastiskt, och därmed också möjligheten för många hästägare att få sin inkomst genom turridning, bland annat vid pyramiderna.

Resan är en del av ett samarbete mellan hovslagarna, egyptiska djurrättsorganisationer och ett veterinärteam från Nya Zealand. Hovslagarna reser till Egypten sista veckan i mars och hoppas kunna lindra smärta och lidande för de hästar som behöver detta.  En stor del av deras uppdrag är att träna och utbilda de egyptiska hästägarna i hovvård så att de kan ta hand om sina hästars hovar efter att britterna har lämnat landet.

Källa: Horse and Hound

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden