Sverige
9 januari 2019 15:36

Runt 200 höbalar stulna från hästgård

StöldUngefär 200 balar hö har stulits från en gård i Ekshärad.

Runt 200 höbalar stulna från hästgård
Hö stals natten till måndagen. Arkivbild: Werner Images/Istock

Runt 200 höbalar, som beskrivs vara av det mindre slaget, stals natten till måndagen, rapporterar SVT Nyheter Värmland. Stölden ägde rum på en gård med hästar i Busjöåsen i Ekshärad och uppdagades efter det att ägarna sett rester av hö utanför sin lada.

Höbalarna var det enda som stals vid det ovälkomna besöket. Om sommarens torka och svårigheten att få tag på hö är skälet bakom stölden låter polisen vara osagt
”Det kan vara så men det är svårt att säga, vi vet ju att en del haft problem med foder”, säger poliskommissarie Peter Åkerström till SVT. Polisen vill gärna få in tips om någon har gjort några iakttagelser.

En annan form av något otymplig höstöld drabbade en gårdsägare i somras. Någon hade då skördat ett fält och stulit med sig det som var tänkt att bli hö – läs artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden