Sportnytt
21 november 2017 11:22

Inför omröstningarna: OS-kvoter debatterades och HiLo drop score drogs tillbaka

Beslut på gångI eftermiddag ska flera viktiga omröstningar ske i FEI:s generalförsamling. I de slutliga debatterna före röstningarna diskuterades bland annat hur OS-platser ska fördelas och förslaget om HiLo drop score i dressyren drogs tillbaka.

Inför omröstningarna: OS-kvoter debatterades och HiLo drop score drogs tillbaka
FEI:s ordförande Ingmar de Vos. Arkivbild: FEI

FEI:s generalförsamling i Montevideo, Uruguay, ska fatta en rad beslut i dag och Sverige representeras av Annika Tjernström och Bo Helander.

I ett pressmeddelande gällande gårdagen skriver FEI bland annat att förslaget om att stryka de högsta och lägsta poängen i dressyr drogs tillbaka.  “Vi har lyssnat på er och vi kommer att dra tillbaka HiLo och testa det först 2018 på alla nivåer. Vi kommer då att ha en oberoende panel för att analysera resultaten av testerna”, säger FEI:s dryssyrkommittés ordförande Frank Kemperman i pressmeddelandet där det slås fast att en plan ska tas fram för att testa såväl HiLo drop score som andra förslag under 2018.

Ingen minsta vikt för unga

Ännu ett förslag som drogs tillbaka var det om minimivikt för juniorer och young riders inom distansritt. Däremot kommer en röstning ske gällande förslaget att minska minivikten i mästerskap och tre- till femstjärniga tävlingar från 75 till 70 kilo.

Gällande hoppningen stod det klart att förslaget för CSI-inbjudningar står fast, trots att Europeiska Ridsportförbundet sent föreslog en ändring av förslaget. Röstning om detta kommer att ske separat, likaså om förslaget för infasning nya regler om bakbensskydd som skulle betyda ett stegvis förbud mot bakbensskydd som inte har ett enbart skyddande syfte.

En av de mest engagerande debatterna för delegaterna från de 106 nationella förbunden ska ha varit den gällande OS-kvalificering och OS-kvotplatser. I dag kommer generalförsamlingen att rösta på systemet inför OS 2020. Ett förslag, som röstning ska ske om, är att flytta sista dag för ekipagen att uppnå MER (Minimum Eligibility Requirements) till fem veckor före den slutliga entrydagen.

Se FEI General Assembly med start kl 13 svenskt tid

Länk till handlingar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden