Sportnytt
11 november 2015 13:00

Inga finaler i Göteborg 2018

Det blir ingen favorit i repris 2018 i Göteborg. Världscupfinalerna i dressyr och hoppning kommer att hållas i Paris, som debuterar som finalstad. ”Vi tar nya tag och kommer att söka igen” säger Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen.

Inga finaler i Göteborg 2018
"En extremt snabb process" konstaterar Tomas Torgersen om finalansökningen för 2018. Roland Thunholm

I slutet av mars är det världscupfinaler i hoppning och dressyr på Gothenburg Horse Show. Göteborg ansökte tidigare i höstas om att få stå värd för finalerna även 2018. Konkurrenterna i slutstriden om värdskapet var Las Vegas och Paris. I går beslutade Internationella Ridsportförbundet att det blir Paris som får äran och det blir därmed första gången världscupfinaler avgörs i den franska huvudstaden.

Gällande de förlorade finalerna säger tävlingsledare Tomas Torgersen till Ridsport att de kommer att söka igen.
– Jag tror att det är viktigt att vi signalerade att vi vill fortsätta hålla finaler efter 2016 och efter EM 2017, som det blir mycket fokus på. Dessutom fick vi världscupfinalen i körning 2017 – det händer alltså grejer ändå, säger han.

FEI:s beslut att körningens världscupfinal 2017 kommer att hållas i Göteborg betyder att världens bästa kuskar styr mot svenska västkusten två gånger det året. Först för världscupfinal, sedan för att göra upp om EM-titeln.

Ansökningsprocessen för de hopp- och dressyrfinalerna var en snabb historia efter att FEI öppnade upp på nytt för ansökningar i augusti. Det gjordes för att Las Vegas skulle ha möjlighet att ändra till en annan arena i sin tidigare inlämnade ansökan, något som till sist ändå inte gjordes då arrangörerna inte fann något lämpligt alternativ. När FEI ändå öppnade upp för ansökningar passade Göteborg på.
– Vi bestämde oss för att försöka och det hela gick extremt snabbt. Vi arbetade med ansökan i mindre än två månader och höll presentationen för 14 dagar sedan, säger Tomas Torgersen till Ridsport.

Platsen för världscupfinalerna 2018 blir Accor Hotels Arena i centrala Paris och det är 10–15 april som gäller.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden