Avelsnyheter
17 mars 2020 14:33

Inga hingstprov i Tyskland före slutet av april

CoronasmittanI dag har det tyska ridsportförbundets avelsavdelning meddelat att alla planerade hingstprov, bland annat för de nygodkända 3-åriga hingstarna, ställs in. Det betyder att de senare tills vidare inte är godkända för avel.

Inga hingstprov i Tyskland före slutet av april
De tyska sportproven stoppas nu tills vidare, på grund av coronasmittan. Foto: Kiki Beelitz

I Tyskland finns redan ston dräktiga med de nygodkända 3-åriga hingstarna och dagens beslut kommer som en kalldusch för deras ägare.
Det första test som stoppas är sporttestet som skulle hållits kommande helg, men gäller för alla kommande hingsttest fram till den 30 april. Det gäller även 14-dagarstesten.

– Ha förståelse för att vi för närvarande inte kan ge någon specifik information om ersättningsdatum och eventuella specialbestämmelser angående införandet i stamboken I. Vi har kontakt med avelsföreningarna och teststationerna avseende detta. Så snart vi kan bedöma situationen ordentligt kommer vi omedelbart att informera om det ytterligare förfarandet, säger Dr Klaus Miesner, verkställande direktör för det tyska ridsportförbundets avelsområde, i en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden