Världen
21 november 2023 09:09

Ankarcrona och Kittel lämnar FEI:s kommittéer

FEI:s årsmötePatrik Kittel och Henrik Ankarcrona har fram tills nu haft viktiga positioner i FEI:s styrande organ. Men nu går deras mandatperioder ut och därmed minskar antalet svenskar på valda poster inom FEI.

Ankarcrona och Kittel lämnar FEI:s kommittéer
FEI har sitt årsmöte i Mexiko just nu Foto: FEI / Liz Gregg.

Sveriges förbundskapten i hoppning Henrik Ankarcrona lämnar nu sin plats i FEI:s hoppkommitté. Hans mandatperiod är slut och han ersätts av Michel Surg, tidigare förbundskapten för Schweiz.

I dressyrkommittén har Patrik Kittel lämnat sin plats efter fyra år, och belgaren Thomas Eyckmans tar platsen. Kittel satt i kommittén som representant för arrangörer, genom sitt engagemang i Sweden International Horse Show, och Eyckmans är bland annat med och arrangerar den fyrstjärniga dressyrtävlingen i Lier med de belgiska mästerskapen i dressyr.

Utnämningen av ledamöter i de tekniska kommittéerna sker av FEI:s styrelse som hade sitt möte strax före General Assembly.

Under själva General Assembly, valdes en ny valberedning i FEI, och det innebär att Wiveka Lundh som suttit i valberedningen avslutade sin period där.

Därmed är bara två svenskar kvar på positioner inom FEI:s valda organ. Lars Roepstorff ingår i valdes in i FEI:s veterinärkommitté i fjol och sitter till 2026, och detsamma gäller Anna Andersson som sitter i FEI:s voltigekommitté.

Maria Gretzer satt tidigare i FEI:s styrelse som ryttarrepresentant, men hennes mandatperiod där gick ut i fjol.

Länk till General Assembly

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden