Hoppning
8 mars 2022 11:48

Ingemar Hammarström 1,45-tvåa i Italien

InternationelltNyblivne young ridern Ingemar Hammarström har rivstartat säsongen i italienska Gorla Minore. Efter en felfri ritt i 1,50 med Captain Sparrow 5 blev det i helgen en andraplats i 1,45-hoppningen med Nicoline D'Or. "Jag hoppas väldigt mycket på henne", säger Ingemar.

Ingemar Hammarström 1,45-tvåa i Italien
Ingemar Hammarström och Nicoline d'Or tog hand om bronsmedaljen när juniorernas SM avgjordes i Mantorp i somras. Foto: Roland Thunholm

Ingemar Hammarström är uttagen till landslagets utvecklingsgrupp för young rider och planen är satt med sikte på höga mål i år. Att han vill vara med i matchen står klart efter tävlingarna i italienska Gorla Minore.

I helgen blev det både en felfri ritt i 1,50 med Captain Sparrow 5 och en andraplats i 1,45-hoppning med Nicoline D’Or.
– Jag hoppas väldigt mycket på henne, säger en glad Ingemar Hammarström i en intervju med Svenska Ridsportförbundet.

1,45-klassen bjöd på 66 startande ekipage varav 14 gick till omhoppning. Vann gjorde tysken Harm LahdeOak Grove’s Commander Bond. Ekipaget gick i mål på tiden 40,30 sekunder medan Hammarström och Nicoline D’Or landade på 40,70 sekunder.
– Det var en bra klass tyckte jag, gott om svårigheter. Jag hade en jättebra känsla hela vägen, säger Ingemar Hammarström.

– Jag är väldigt nöjd med omhoppningen. Jag red de svängar och distanser som jag hade tänkt, men chansade ändå inte och gav henne en runda där hon fick bra självförtroende.

”Får ta hänsyn till situationen i Europa”

Nicoline D’Or flyttade in i familjen Hammarström stall runt julen 2020.
– Hon gör fina framsteg och jag försöker ge henne så bra rundor som möjligt, så att hon kommer upp fint på den här nivån, säger Ingemar Hammarström.

Nu väntar väntar en lite lugnare period på hemmaplan efter tre veckors tävlande i Europa.
– Vi planerar att åka ut lite mer framöver, det har varit väldigt roligt. Men man får också ta hänsyn till situationen i Europa med allt som händer och se hur allt blir.

Resultatlista 1,45-klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden