Sverige
4 april 2020 16:06

Ingen sammanslagning av svenska förbund

MedlingSvenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet fortsätter som två skilda förbund. "Vi har tillsammans tittat på olika sätt att hitta en lösning på detta, men landat i att det inte går", säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet.

Ingen sammanslagning av svenska förbund
Svenska Islandshästförbundet fortsätter som tidigare. Arkivbild: Binnerstam/Istock Photo

Efter att ha tittat på olika lösningar under en tid har de två förbunden Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet kommit fram till att det bästa alternativet är att fortsätta som två olika förbund med ridsportverksamhet.

– Det finns skillnader i våra verksamheter som gör det svårt att gå samman. Vi kan som vår organisation ser ut idag inte ansluta Svenska Islandshästförbundet som ett eget förbund hos oss, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

– Om vi ska kunna fortsätta bedriva vår idrottsliga verksamhet kan vi inte vara en integrerad del av Svenska Ridsportförbundet. Vi har tillsammans tittat på olika sätt att hitta en lösning på detta, men landat i att det inte går, säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet i samma pressmeddelande.

Det var vid Riksidrottsmötet i maj förra året som en medlare från Riksidrottsförbundet fick  uppdraget att utreda om det gick att slå ihop de båda förbunden. Så blir det alltså inte nu, men det samarbetsavtal som finns mellan de två förbunden fortsätter gälla under 2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden