Dressyr
21 juli 2015 16:11

Inget EM för Jerich Parzival

Det blir ett mästerskap utan det annars så säkra kortet Jerich Parzival med ryttarinnan Adelinde Cornelissen. Förra årets VM-trea dominerade länge den holländska dressyren, men har i år bara ställt upp i en tävling.

Inget EM för Jerich Parzival
Vid senaste EM tog ekipaget brons. Pierre COSTABADIE

Spekulationerna kring att Adelinde Cornelissen och hennes 18-åriga mästerskapshäst Jerich Parzival inte kunde vara EM-aktuella tog ännu mer fart när ryttarinnan ställde in deras medverkan i helgens holländska mästerskap. Enligt Eurodressage ställde Adelinde in just före start med förklaringen att Parzival inte var i form att tävla.

När laget till EM togs ut efter mästerskapet fanns mycket riktigt inte Parzival och Adelinde Cornelissen med. I stället presenterades fyra namn med den nya holländska mästaren Edward Gal i täten.

När dressyrundret Totilas försvann från det holländska stålkastarljuset tog  Adelinde och Parzival över tronen i landet. De vann EM och världscupfinalen 2011, tog brons i EM 2013 trots en hjärtoperation kort före och 2014 tog de brons på VM. Parzival har haft hälsoproblem sedan 2012 och har i år bara startat i Rotterdam, där Adelinde valde att avbryta efter Grand Prix-klassen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden