Dressyr
28 juni 2021 21:11
Ridsportplus

Inget Falsterbo för Lina Dolk – Hatti skadad

Skadad hästFör bara några dagar sedan dansade Lina Dolks Buskhagas Arundhati, "Hatti", fram på ridbanan inför den kommande starten i Falsterbo. Idag står framtidslöftet med frambenet i bandage. "Plötsligt var hon bara halt", säger Lina Dolk till Ridsport. Läs mer här.

Inget Falsterbo för Lina Dolk – Hatti skadad
Hatti är något av en otursfågel, berättar Lina Dolk. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  För bara några få dagar sedan visade landslagsryttaren Lina Dolk upp en dansande Buskhagas Arundhati (36) (SWB sto f-14 e Ampere-Davignon I, uppf Buskhaga HB, äg Elin och Lina Dolk), på Instagram med orden: ”Hatti fick en veckas vila och har varit ett kylskåp sedan dess. Men nu börjar vi hitta tillbaks och är laddade för Falsterbo om 2 veckor.”

  Under måndagen var bilden en helt annan när Lina Dolk lade ut en bild på Hatti som hade fått högra frambenet bandagerat från kronranden långt upp över knäet. En ledsen Lina Dolk skriver: ”Undrar hur många gånger mattan ska ryckas undan … Blir inget Falsterbo för Hatti. Tack Mälaren som alltid ställer upp och finns där, vi fortsätter undersöka och håller tummarna för våran fina tjej.”

  Det lovande 7-åriga fölstoet bjöds in till Scandinavium som en av landets bästa 4-6-åringar med Lina Dolk i fjol. Nyligen visade ekipaget också upp sig när Christoph Hess coachade de potentiella svenska UVM-ekipagen på Strömsholm.

  Oklar diagnos

  Ridsport ringde upp Lina Dolk för att höra vad som har hänt.
  – Hon kändes jättefin inför Falsterbo men så blev hon plötsligt halt. Vi fick en supersnabb tid och kunde åka in idag, men det finns ingen klar diagnos som förklarar vad det är. Just nu väntar vi på att svullnaden ska gå ner, hon har fått Metacam och så ska vi tillbaka om 12 dagar. Förhoppningsvis får vi veta vad som spökar då, säger Lina.

  – Förhoppningsvis är det inget superallvarligt. De hade en teori om att det kan vara ett blodkärl som har brustit, men vi får helt enkelt ge henne de här dagarna och hoppas på lite tydligare svar när vi ska in nästa gång.

  – Det kom upp en tydlig svullnad när de gjorde böjprovet på kliniken, vilket också är lite märkligt. Det är inget riktigt trauma heller som har hänt och än så länge är det väldigt många frågetecken, men vi lever på hoppet. Förhoppningsvis är det något som är lätt åtgärdat.

  Vilken otrolig otur …
  – Den här hästen har haft dålig tajming i hela sitt liv. Hon fick föl när hon var tre så hon har hela tiden legat efter ett år. Sedan när hon gick fyraårsfinalen i Breeders och det var testryttare, då fick hon korsförlamning under ritten. Det är ju lite udda.

  – Inför Scandinavium lyckades hon slå huvudet i väggen och spräckte näsborren. Som tur var kunde den sys ihop och vi kunde starta.

  – Hon har precis gått upp i 7-årsklasserna och känts superfin. Förhoppningen var att vi skulle få rida unghäst-VM, men det kan man ju glömma nu. Hon kändes riktigt fin inför Falsterbo, vi hade en bra plan och ett bra upplägg. Jag hade en riktigt bra magkänsla, men så är det ju med de här djuren. Det är varken första eller sista gången som man råkar ut för dålig tajming.

  Helt hästlös blir Lina dock inte i Falsterbo.
  – Jag ska rida en 5-åring åt en elev, säger hon.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden