Distansritt
18 januari 06:20

Inget senior-SM i distansritt

MästerskapAlternativet att sänka nivån är inte aktuellt och nu blir det inget senior-SM i distansritt 2023. Läs mer här.

Inget senior-SM i distansritt
Starten har gått i lag-SM i distansritt i skånska Övedskloster 2020. Foto: Emmy Persson

Många har undrat över hur det blir med senior-SM i distansritt 2023 och svaret är att det inte blir något mästerskap i år. Anledningen är att det saknas en arrangör. ”Tyvärr har ingen arrangör varit intresserad att arrangera någon CEI*** ritt i år, vilket vi verkligen beklagar”, skriver Svenska Ridsportförbundets Distanskommitté på sin Facebooksida.

Samtal har förts inom olika intressegrupper om att sänka nivån, men uppfattningen är att det inte finns någon sådan önskan. Detta då seniorernas SM ”under många år varit anledning till att det arrangeras åtminstone någon tävling på CEI*** nivå inom Sverige årligen”. Det har i sin tur gett ryttarna möjlighet att rida något av sina kval för de stora mästerskapen på hemmaplan.

”Distanskommittén är eniga om att inte kortsiktigt sänka nivån till lägre än CEI***”, skriver man vidare.

Gällande SM för seniorer och unga ryttare 2024 vill distanskommittén att intresserade arrangörer ansöker så snart som möjligt.

SM för young rider 2023 arrangeras av Växjö DRS i samband med Dackeritten i Växjö den 20 maj 2023, och lag-SM arrangeras av Nerikes DRK i samband med Kilsbergsritten den 17 juni 2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden