Fälttävlan
6 januari 06:20

Ingrid Klimke skadad – dottern rider OS-hästen

SkadadI somras krossades OS-drömmen efter ett fall och nu blir tilltänkte OS-hästen en mor- och dotterhäst när Klimke återigen gjort sig illa.

Ingrid Klimke skadad – dottern rider OS-hästen
Ingrid Klimke har fått sina törnar genom karriären. Foto: FEI/Richard Juilliart

Oturen förföljer fälttävlansstjärnan Ingrid Klimke som i somras missade att delta i sitt sjätte OS efter ett fall i Baborówko. Då skadade hon revbenen och opererades – den här gången är det axeln som tagit stryk. Det rapporterar Eurodressage.

Klimke gick dock under radarn genom att först inte dyka upp vid sista kvaltävlingen till prestigefyllda Nürnberger Burgpokal med 9-årige valacken Firlefranz (e Franziskus-Rapallo) i slutet av hösten. I början av december avanmälde hon sig officiellt från finalen och platsen gick istället till Daniel Bachmann Andersen med Caracciola MT (Chin Champ-Calido). Hon gav ingen förklaring till varför vid något av tillfällena.

Om drygt två veckor ska Klimke hålla en masterclass i schweiziska Bern, där det samtidigt är en stor hingstvisning. Inte heller här här kommer hon att rida. Istället visas hannoveranerhingsten och den tilltänkte OS-hästen Franziskus (-08 e Fidertanz II-Alabaster, uppf Elisabeth Albers, äg Wilhelm Holkenbrink) av dottern Greta Busacker, som vann YR-EM i fälttävlan 2021.

Arrangören skriver: ”På grund av Ingrids axelskada kommer hon inte att sitta i sadeln själv, men vi bjuder på en premiär. Hennes dotter kommer att rida Franziskus .”

Året innan OS i Tokyo skadade Klimke ryggen i samband med en ridolycka vid träning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden