Sportnytt
2 juni 2017 19:45

Inställd tävling drabbar inte ryttarna ekonomiskt

Att ställa in en så stor tävling som Runsten Equestrian Games är ett stort projekt som förstås kan bli kostsamt. Men tävlingsledaren Per Dahlgren lovar att ingen ryttare ska drabbas ekonomiskt av att tävlingen bytt datum.

Inställd tävling drabbar inte ryttarna ekonomiskt
Per Dahlgren lovar att inga ryttare ska få betala en enda krona för att Runsten Equestrian Games fick byta datum.

Som Ridsport tidigare berättar har de stora tävlingarna Runsten Equestrian Games på grund av kvarka fått byta datum, från 15-18 juni till 17-20 augusti.

Ridsport har pratat med tävlingsledaren Per Dahlgren för att höra vad det innebär för de anmälda ryttarna – flyttas deras anmälningar över till det nya datumet?

– Nej, anmälningarna flyttas inte över utan det blir en helt ny tävling, förklarar Per Dahlgren, och tillägger att det inte går att flytta så många anmälningar till en ny tävling.

Inga pengar hade ännu dragits för anmälningarna, utan det skulle ha gjorts på tisdag. Nu kommer inga pengar att dras från ryttarnas konton.
– Vi lovar att ingen ryttare ska få betala en enda krona för det här, säger Per Dahlgren.
– Vi har även pratat med förbundet om att vi inte ska behöva betala tiokronan för anmälningarna till den här tävlingen.

På frågan om detta räknas som ”Force majuere” har inte Per Dahlgren något svar. Eftersom inga pengar har dragits så har frågan helt enkelt inte varit aktuell att ta upp.

Trots oturen med kvarkan och den inställda tävlingen, har alla lösningar med datum och flyttade kvaltävlingar ändå gått relativt snabbt
– Det var speciellt alla kvalen, det blev bråttom att lösa dem.
– Vi har gått på högtryck, och nu håller vi tummarna för att inte fler hästar ska insjukna. Det är i alla fall ingen som visat några symptom, säger Per Dahlgren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden